preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić Ogulin

 > Naslovnica
Vijesti

„Moj prvi razgovor s ginekologom“

Autor: Danko Bertović, 1. 5. 2017.

U tjednu prije proljetnih praznika, u OŠ Ivane Brlić Mažuranić organiziran je jedan jedinstven događaj- sve učenice osmih razreda imale su priliku prvi put razgovarati sa –ginekologom. Naime, u programu  nastave biologije osmog razreda redovito se uči o spolnom sustavu, zaštiti zdravlja,  bolestima i odgovornom spolnom ponašanju, a sada su učenice dobile priliku postaviti konkretna i iskrena (anonimna) pitanja vezana za sve nedoumice u vezi ove teme.

Koristeći Skype, popričali smo s dr. med. Biserkom Knezić Frković specijalisticom ginekologije i porodništva iz Zagreba. Na topao, iskren i otvoren način doktorica je djevojkama odgovorila na postavljena pitanja i dala brojne dobre savjete primjerene pubertetskoj dobi. O čemu se točno razgovaralo i što se saznalo, ovdje ne iznosimo, to ostaje diskretno -kao što i treba između ginekologa i njihovih pacijentica J. Razgovor je organizirala učiteljica biologije Anita Belančić.
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić Ogulin / Ulica Josipa bana Jelačića 1, HR-47300 Ogulin / os-ibmazuranic-ogulin.skole.hr / ured@os-ibmazuranic-ogulin.skole.hr
preskoči na navigaciju