preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić Ogulin

 > Naslovnica
Vijesti

DAN SIGURNIJEG INTERNETA

Autor: Danko Bertović, 10. 2. 2018.

 

I ove godine, 6. veljače,  obilježen je Dan sigurnijeg Interneta. U obilježavanje ovoga dana uključeno je više od 284 organizacija širom svijeta, a na internetskim stranicama i društvenim mrežama objavljivani su plakati koji pozivaju na obilježavanje ovoga, posebno za mlade, važnoga dana.

Svi zainteresirani mogli su i  putem  Facebooka  „posjetiti“ ovaj događaj te pozvati i prijatelje.

Centar za sigurniji internet organizirao je internetske kvizove za djecu i mlade koji su se, uz potporu škola i uz dopuštenje roditelja, mogli natjecati te osvojiti nagrade. Nagrade će biti dostavljene na adrese škola u tjednima nakon završetka kviza.

Centar za sigurniji internet pripremio je i zanimljive edukacijske pakete za nastavnike, što je pomoglo da nastavnici odaberu koje aktivnosti žele provesti s učenicima.

Učenici 7. c razreda, uz vodstvo nastavnice Mirjane Lesić, koja je pripremila i vodila  obilježavanje Dana sigurnijeg interneta u našoj školi, sudjelovali su u internet kvizu i rješavali zadatke.

 

Učitelji su također imali priliku poslušati on-line predavanja namijenjena podizanju svijesti o sigurnijem korištenju interneta, o internet predatorima, cyberbullyingu (nasilju, odnosno zlostavljanju putem interneta) te o ostalim zanimljivim temama vezanim uz internetske stranice.

 

Video uradci Centra za sigurniji internet dostupni su i na You tube kanalu i mogu se pogledati u bilo koje doba, a ne samo kad se obilježava Dan sigurnijeg interneta.

 

Obilježavanje Dana sigurnijeg interneta kroz aktivnosti koje je u našoj školi vodila nastavnica Mirjana Lesić zasigurno je vrijedna inicijativa korisna svim učenicima, a i našim roditeljima jer ćemo se na taj način educirati kako se sigurnije koristiti internetom, kako prepoznati internetske nasilnike i kako se od njih zaštititi.

 

Preporučano svakodnevnu primjenu mjera za sigurno korištenje interneta, a ne samo za vrijeme obilježavanja Dan sigurnijeg interneta.

 

 

 

Tena Lipošćak, 7.c
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić Ogulin / Ulica Josipa bana Jelačića 1, HR-47300 Ogulin / os-ibmazuranic-ogulin.skole.hr / ured@os-ibmazuranic-ogulin.skole.hr
preskoči na navigaciju