preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić Ogulin

 > Naslovnica
Vijesti

OBAVIJEST POVODOM MANIFESTACIJE ADVENT U OGULINU

Autor: Danko Bertović, 30. 11. 2017.

Dragi učenici,
Božić je pred vratima. Tradicionalno počinje manifestacija „Advent u Ogulinu“ u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta uz pokroviteljstvo Grada Ogulina, pa par obavijesti povodom nadolazećih dana…

 

03.12.2017. godine u 19,00 sati na Trgu kod golubice svečano će se otvoriti manifestacija „Advent u Ogulinu“ nastupom ogulinskih božićnih slavuja uz Jagor bend, blagoslovom jaslica, paljenjem božićne dekoracije, paljenjem božićnih prskalica…  Naša Škola će već tradicionalno sudjelovati  i na adventskom sajmu proizvodima učeničke zadruge Regoč, ali i proizvodima učenika produženog boravka. Na kraju otvorenja adventa možete se opustiti na Adventskom partyju organiziranog za sve Ogulince.
                Učenike razredne nastave posjetit će sv. Nikola u srijedu, 6. prosinca 2017. godine u Maloj sali Pučkog otvorenog učilišta te će tom prilikom pogledati kazališnu predstavu učenika naše Škole „Pospani Sveti Nikola“ koju su pripremile učiteljice Ivanka Kirasić, Ana Cindrić i Ljubica Kučinić. Predstava će se održati prema slijedećem rasporedu:

  • 11,00 sati učenici 1. i 2. razreda Prve osnovne škole, 1. razreda OŠ IBM i naši učenici područnih škola
  • 12,00 sati učenici 2., 3. i 4. razreda OŠ IBM
  • 13,00 sati učenici 3. i 4. razredi Prve osnovne škole i Dječjeg vrtića Bistrac

U subotu, 09. prosinca 2017. godine u 18.30 sati u Parku kralja Tomislava ispred Crkve sv. Križa svečano će se upaliti druga adventska svijeća uz prigodni kulturni umjetnički program naše Škole pod vodstvom vjeroučiteljice Danice Blašković.

U petak 15.12.2017. godine u 19.30 sati u sali Pučkog otvorenog učilišta Ogulin svečano će se otvoriti likovna izložba „Obitelj“ u kojoj će se i naša Škola predstaviti izložbom pod nazivom „Sveta obitelj“.
                U ponedjeljak 18.12.2017. godine učenici Prve osnovne škole Ogulin upriličit će predstavu „Božićna obiteljska priča“ u Konferencijskoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Ogulin, i to prema slijedećem rasporedu:

  • 11,00 sati učenici 1. i 2. razreda Prve osnovne škole Ogulin te 1. razreda OŠ IBM i naši učenici područnih škola
  • 12,00 sati učenici 2., 3. i 4. razreda OŠ IBM
  • 13,00 sati učenici 3. i 4. razreda Prve osnovne škole Ogulin i Dječji vrtić Bistrac

Božićni koncert učenika Osnovne glazbene škole u Crkvi blaženog Alojzija Stepinca u Kučinićima bit će u utorak, 19.12.2017. godine s početkom u 17,00 sati, a u Crkvi sv. Križa planira se u četvrtak, 21.12.2107. godine u 19.00 sati.

U srijedu, 20.12.2017. održat će se kazališna predstava učenika OŠ IBM „Božić u mojoj obitelji“ koju pripremaju vjeroučitelji Tomislav Kljajić i Iva Puškarić, i to prema slijedećem rasporedu:

  • 11,00 sati učenici 1. i 2. razreda Prve osnovne škole Ogulin te 1. razreda OŠ IBM i naši učenici područnih škola
  • 12,00 sati učenici 2., 3. i 4. razreda OŠ IBM
  • 13,00 sati učenici 3. i 4. razreda Prve osnovne škole Ogulin i Dječji vrtić Bistrac

Posljednji dan prvog polugodišta u petak, 22.12.2107. u 10.00 sati na Trgu kod golubice organizirat će se „PARTY DJEDA BOŽIĆNJAKA“ za učenike od 1. do 4. razreda koji će uz pratnju svojih učiteljica sudjelovati u ovom događanju do 11.30 sati. Toga dana planira se i adventski sajam.

Kao i svake godine u okviru ove manifestacije i ove godine prikupljaju se igračke za djecu slabijeg imovinskog stanja. Na ulazu u školu (kod porte) bit će postavljena kutija u koju možete staviti igračku koju ste izdvojili od svojih igračaka, a želite ju pokloniti u mjesecu darivanja za dijete slabijeg imovinskog stanja.

Mnogo je toga još pripremljeno što će nas uvesti u najradosniji kršćanski blagdan - Isusovo rođenje – Božić. Ovim putem pozivam Vas djeco i vaše najmilije da dođete pogledati ono što ste Vi, vaši prijatelji i učitelji zajedno pripremili za nadolazeće blagdane. Svakako posjetite ove kulturne događaje i podržite rad i trud svojih prijatelja i učitelja.

Anđelka Salopek, mag. prim. educ.
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić Ogulin / Ulica Josipa bana Jelačića 1, HR-47300 Ogulin / os-ibmazuranic-ogulin.skole.hr / ured@os-ibmazuranic-ogulin.skole.hr
preskoči na navigaciju