preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić Ogulin

 > Naslovnica
Vijesti

Obilježavanje 26. godišnjice pada Saborskog i Vukovara

Autor: Danko Bertović, 10. 11. 2017.

Dragi učenici,

u ovom mjesecu obilježavamo dvije tužne godišnjice - 12. studeni 1991. - pred općim napadom topništva, avijacije, tenkova, pješaštva u ruke neprijateljskih postrojbi sastavljenih od Jugoslavenske narodne armije (JNA) i paravojnih postrojbi domaćih Srba (uglavnom iz Plaškog i okolice) palo je Saborsko.

Ovu tužnu obljetnicu obilježit ćemo u nedjelju 12. studenog 2017. godine gdje će učiteljica povijesti Ivana Vejzović, prof. s desetak učenika naše Škole sudjelovati na komemoraciji za stradale mještane kod spomen obilježja mjesta masovne grobnice u Saborskom.

18. studenoga obilježavamo Dan sjećanja na Vukovar kao spomen dan na tragediju cijeloga jednog grada koji je svoju patnju i herojsku obranu utkao u hrvatsku slobodu i neovisnost.

Povodom ovog dana u petak 17. studenog 2017. godine služit će se Misa zadušnica u 8,00 sati u župnoj crkvi Sv. Križa u Ogulinu. Učenici VIII. b i VIII. c razreda s učiteljicama Ivanom Vejzović, Tihanom Salopek i Suzanom Ninković sudjelovat će na Misi. Nakon Mise uputit ćemo se na Trg hrvatskih rodoljuba gdje ćemo zapaliti svijeće.

 

 

RAVNATELJICA:

Anđelka Salopek, mag. prim. educ.

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić Ogulin / Ulica Josipa bana Jelačića 1, HR-47300 Ogulin / os-ibmazuranic-ogulin.skole.hr / ured@os-ibmazuranic-ogulin.skole.hr
preskoči na navigaciju