preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić Ogulin

 > Naslovnica
Vijesti

EUROPSKI ŠKOLSKI ŠPORTSKI DAN – ESSD 2017

Autor: Danko Bertović, 20. 10. 2017.

Europski školski športski dan je paneuropska inicijativa čiji je glavni cilj promicanje tjelesne aktivnosti i zdravlja. Inspiriran je Mađarskim školskim sportskim danom koji od 2006. godine vrlo uspješno organizira mađarski Školski sportski savez.

                Ove godine u organizaciji Europskog školskog  sportskog dana, koji se održao 30. rujna 2017. uključilo se mnogo europskih zemalja među kojima i Hrvatska, a pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Toga dana nismo mogli odraditi Europski školski sportski dan zbog poplave koja se dogodila u Ogulinu te ga planiramo obilježiti u četvrtak 26. 10. 2017. u 11 : 00 sati.

                U našoj školi planirana je aktivnost bicikliranja u suradnji sa biciklističkim klubom Frankopan uz pratnju djelatnika PP Ogulin. Stoga molimo učenike 5. – 8. razreda da se u dogovoru sa svojim razrednicima prijave za bicikliranje koje predvodi profesor Vilko Sušanj i učiteljica TZK Katarina Magdić te ostali učitelji. Biciklima polazimo iz školskog dvorišta u 11 : 00 sati do jezera Sabljaci i natrag.

                Povratak se očekuje u 13 : 15 sati  kada su naručene autobusne linije za povratak kućama.

                Molimo sve bicikliste da pribave kacige i da bicikli budu ispravni.

                Učenici razredne nastave zajedno sa svojim učiteljicama osmislit će sportske aktivnosti  poput poligona spretnosti, štafetnih igara, graničara i sl.

                Želim Vam ugodno druženje te pažljivost pri upravljanju biciklom na ogulinskim prometnicama.

 

 

RAVNATELJICA

Anđelka Salopek, mag. prim. educ.
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić Ogulin / Ulica Josipa bana Jelačića 1, HR-47300 Ogulin / os-ibmazuranic-ogulin.skole.hr / ured@os-ibmazuranic-ogulin.skole.hr
preskoči na navigaciju