preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić Ogulin

 > Naslovnica
Vijesti

Literarni natječaj Odjeci 2017.

Autor: Neven Perić, 11. 6. 2017.

Dana, 9. lipnja 2017. godine, u  Zagrebu, u Klubu književnika održala se svečana dodjela priznanja učenicima od 5. do 8. razreda za najbolje literarne radove u okviru literarnog natječaja Odjeci kojeg već 12. godinu zaredom raspisuje Nakladnička kuća Ljevak.

Ove je godine naša učenica 5. razreda Nedeljka Ivošević iz PŠ Drežnica zavrijedila priznanje za svoj literarni uradak. Tako je njezin rad pod naslovom: Kruh moje majke, u okvirima ovog natječaja, proglašen najljepšim u Karlovačkoj županiji.

Svake je godine sve  više pristiglih radova na ovaj natječaj, a ove ih je godine bilo čak 479. Učenicima i njihovim mentorima obratile su se i posebne gošće, a među njima bila je hrvatska književnica Jasminka Tihi Stepanić koja je učenicima rekla da su upravo oni hrvatsko blago te da kroz svoja literarna djela čuvaju jezik, kulturu i običaje svoga naroda.

U predgovoru zbornika 12. Odjeka možemo pročitati da su najveće tajne skrivene upravo u riječima, čitajući ih otkrivamo te tajne. Stoga uvijek uživajmo u ljepoti hrvatskih riječi!
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić Ogulin / Ulica Josipa bana Jelačića 1, HR-47300 Ogulin / os-ibmazuranic-ogulin.skole.hr / ured@os-ibmazuranic-ogulin.skole.hr
preskoči na navigaciju