preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić Ogulin

 > Naslovnica
Vijesti

IZVJEŠTAJ SA TERENSKE NASTAVE IZ NJEMAČKOG JEZIKA U KLAGENFURT , U „MINIMUNDUS“ –AUSTRIJA

Autor: Danko Bertović, 3. 5. 2017.

U četvrtak, 27.04.2017. godine je organizirana jednodnevna terenska nastava iz njemačkog jezika u Klagenfurt  i u „Minimundus“, u Austriju, sa učenicima OŠ Ivane Brlić-Mažuranić Ogulin iz Ogulina.

U terensku nastavu su bili uključeni učenici od 4. do 8. razreda. Ukupno se prijavilo 93 učenika i 6 nastavnika. Putnička agencija „Klek“ iz Ogulina je napravila aranžman sa našom školom i organizirala prijevoz .

U 4.00 sati smo krenuli ispred škole Ivane Brlić-Mažuranić Ogulin iz Ogulina.

Kod Novigrada nam se pridružio stručni vodič , gospodin Matija Vlah. Tijekom putovanja nam je davao korisne informacije o raznim krajevima koje smo prolazili. Po dolasku u Klagenfurt nam se pridružila gospođa Sonja Hauptfeld, također stručni vodič, jer smo se podijelili u dvije grupe radi velikog broja učenika.

Uz veoma kvalitetnu stručnu pratnju vodiča obišli smo znamenitosti grada Klagenfurta – Gradsko kazalište, AlterPlatz, Fontanu Lindwurm, Fontanu Wörthersee, Landhaus, NeuerPlatz, Kuću „Zlatna guska“ i druge,  saznali mnoge pojedinosti o gradu Klagenfurtu i legendama vezanim uz grad.

Po završetku razgleda grada imali smo pauzu od 1 sat za kupnju suvenira i samostalni razgled centra grada.

Nakon toga smo otišli u posjet muzeju „Minimundus“- parku umanjene arhitekture najpoznatijih svjetskih građevina. Učenici su bili oduševljeni jer smo tu mogli razgledavati zaista fascinantne izvedbe građevina i oni su se mogli igrati na tamo uređenim igraonicama. U „Minimundusu“ je također bila prilika za kupnju suvenira i reklamnog materijala.

Po završetku razgleda „Minimundusa“ uputili smo se u pravcu Veldena, poznatog turističkog mjesta pored Klagenfurta . Stručni vodič nam je detaljno ispričao o toj austrijskoj rivijeri, marini koja se tamo nalazi, vilama gdje borave gosti visokih platežnih mogućnosti i uz panaramsku vožnju uz jezero Wörthersee smo uživali u prelijepom turističkom krajoliku.

Nakon Veldena smo nastavili naše putovanje prema Ogulinu. U autobusu su učenici nastavili mijenjati svoja iskustva i zapažanja u Klagenfurtu i Minimundusu. Iako je vrijeme bilo dosta kišovito, to nije omelo kod učenika njihov interes i aktivnosti tijekom putovanja. Njihovo zadovoljstvo je bilo i potvrđeno kada smo se zahvalili našem stručnom vodiču.

U Ogulin smo se vratili u 20.00 sati. Roditelji su došli po svoju djecu i preuzeli ih.

Zadovoljstvo nas nastavnika je to, što je sve proteklo u najboljem redu i za učenike veoma edukativno.

 

 

 Predmetni nastavnik:  Đurđica Kirasić Prtenjača

 

 

Ogulin, 2.svibnja 2017.
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić Ogulin / Ulica Josipa bana Jelačića 1, HR-47300 Ogulin / os-ibmazuranic-ogulin.skole.hr / ured@os-ibmazuranic-ogulin.skole.hr
preskoči na navigaciju