preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić Ogulin

 > Naslovnica
Vijesti

OBAVIJEST RODITELJIMA NA POČETKU NOVE ŠKOLSKE GODINE 2020./2021.

Autor: Danko Bertović, 2. 9. 2020.

Poštovani roditelji, dragi učenici,

uskoro započinje nova školska godina, koja će, zbog epidemiološke situacije, biti drugačija te ćemo se svi morati ponašati u skladu s epidemiološkim mjerama koje je donio Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske. U izazovnim vremenima, nastojat ćemo biti odgovorni te ćemo svi zajedno voditi računa o sigurnosti naših učenika.

Prvi dan u novoj školskoj godini počinje u ponedjeljak, 7. rujna 2020. godine u 8 sati za sve učenike 2. – 8. razreda, a učenici 1. – ih razreda dobili su poziv za dolazak i okupljanje u 11 sati u Školskoj, sportskoj dvorani pri OŠ Ivane Brlić – Mažuranić Ogulin u pratnji jednog roditelja koji mora nositi zaštitnu masku.

Učenici PŠ Jasenak, PŠ Drežnica i PŠ Kučinići dolaze u školu također u 8 sati dok učenici 1. og razreda PŠ Kučinići dolaze u 11 sati u PŠ Kučinići kako je navedeno u pozivu koji je objavljen na web stranici škole i koji je zemaljskom poštom upućen svakom prvašiću na kućnu adresu.

Za sve učenike organiziran je prijevoz autobusima od prvog dana nastave, a za ulazak u autobus potrebna je zaštitna maska.

Prvog dana nastave učenici imaju tri školska sata: sat razrednika prva dva sata i treći sat uvodni sat u jedan od predmeta. Povratak kućama je predviđen autobusima u 10,45 sati u pravcima Ogulin – Kučinići – Ribarići, Ogulin – Puškarići – Bjelsko – Musulinski Potok te Ogulin – Gojak – Trošmarija.

Molimo sve učenike da prvog dana nastave donesu svoje školske torbe ili ruksake kako bi mogli odnijeti kući udžbenike koji će ih čekati u razredu na njihovim školskim klupama.

Učenici 5. – ih razreda dolaze u školsko dvorište u 8 sati (može doći i jedan roditelj u pratnji) gdje će sačekati da ih prozovu učitelji/razrednici ovisno u koji peti razred su raspoređeni. Roditelji učenika petih razreda ne prate učenike u školu dok su učenici 5. – 8. razreda prilikom boravka u školi dužni nositi zaštitne maske.

Sve područne škole, kao i matična škola, rade u jednoj smjeni, a za vrijeme ljetnih praznika brusili smo i lakirali pet učionica u matičnoj školi i učionicu u PŠ Jasenak te su svježe obojane sve učionice, kako u matičnoj, tako i u područnim školama. U školskom dvorištu možete svjedočiti radovima na novoj, zajedničkoj kotlovnici na bio masu za Obrtničku i tehničku školu i našu OŠ Ivane Brlić – Mažuranić u iznosu 3,9 mil. kuna pa će ulaz u školu biti na glavna vrata zgrade za sve učenike, djelatnike i ostale osobe. Učenici jednog razreda bit će smješteni u jednu učionicu prema sljedećem rasporedu:

2.a – prizemlje, učionica 39, 2.b – 1. kat učionica 12, 3.a – 2. kat, učionica 21, 3.b – 2. kat, učionica 23, 3.c – prizemlje (bivša učionica), 4.a – 2. kat, učionica 26, 4.b – 2. kat, učionica 19, 5.a – 1. kat, učionica 13, 5.b – 1. kat, učionica 15, 6.a – prizemlje, Tehnička učionica, 6.b – 2. kat, učionica 28, 6.c – 2. kat, učionica 27, 7.a – 2.kat, učionica 20, 7.b – 1. kat, učionica 17, 7.c – prizemlje, učionica 38, 8.a – učionica Likovne kulture, 8.b – prizemlje, učionica 40, 8.c – 1. kat, učionica 16.

Imamo na korištenje sportsku dvoranu za satove TZK prema Uputama HZJZ za nastavu TZK i treninge u zatvorenim prostorima iako će učenici morati zamijeniti razrede kako bi održali nasavu Informatike gdje je potreban rad na računalu. Dogovoreno je sa spremačicama škole dezinfekcija učionice nakon održanog blok sata Informatike kako bi drugi razredni odjel ušao u čist i dezinficirani prostor. Za takvu mogućnost nastave, škola je dobila odobrenje Sožera Civilne zaštite Karlovačke županije uz poštivanje i praćenje određenih mjera.

 

U prvom tjednu nastave, kad se posloži raspored naše škole i Prve osnovne škole, složit će se raspored za Osnovnu glazbenu školu, tj. za nastavu Solfeggia i temeljnog predmeta: gitare, klavira, harmonike, zbora, komorne (skupnog muziciranja) i tamburaškog orkestra uz poštivanje mjera HZJZ za rad u Umjetničkim školama. Također, organizirat će se roditeljski sastanak kako bi se uskladili termini nastave u Osnovnoj glazbenoj školi s ostalim obavezama učenika jedne i druge škole.

Zaštitne maske nose svi učenici viših razreda, svi učenici polaznici Osnovne glazbene škole koja djeluje pri OŠ Ivane Brlić – Mažuranić Ogulin, svi predmetni nastavnici koji nastavu održavaju u višim razredima, roditelj koji je u pratnji učenika prvog razreda na prvi dan nastave, stručni suradnici, tehničko i administrativno osoblje tijekom radnog dana, a prema uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo zaštitne maske 𝐧𝐞 𝐧𝐨𝐬𝐞 učenici i učiteljice u nižim razredima.

 

Svi učenici 5. – 8. razreda dužni su na prvi dan nastave doći s vlastitom maskom. Nakon toga će im biti podijeljene zaštitne maske koje je osigurao Osnivač – Karlovačka županija, po dvije, dvoslojne, antibakterijske i perive zaštitne maske na 40 – 60 stupnjeva.

OBAVEZE RODITELJA PREMA UPUTAMA HZJZ

Važno je da roditelji/skrbnici i djelatnici škole znaju:

  • svakodnevno mjere temperaturu djetetu prije polaska u školu te vrijednost izmjerene temperature zapišu u odgovarajući bločić ili bilježnicu ovisno u dogovoru s razrednom učiteljicom koja svakodnevno vodi evidenciju tjelesne temperature svakog učenika
  • da ne dolaze u pratnji djeteta/učenika ako imaju simptome zarazne bolesti (npr. povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa, grlobolja, proljev, povraćanje), ako im je izrečena mjera samoizolacije ili ako imaju saznanja da su zaraženi s COVID-19,
  • da ne dovode dijete/učenika u ustanovu ukoliko:  ima simptome zarazne bolesti (npr. povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa, grlobolja, proljev, povraćanje) - ima izrečenu mjeru samoizolacije

i imaju saznanja da je zaraženo s COVID-19.

Napominjemo kako su roditelji odgovorni za odgovorno ponašanje učenika izvan školske ustanove, u slobodnom vremenu te da je potrebno uvijek osvješćivati djecu da izbjegavaju rizična ponašanja te da uvijek imaju na umu socijalnu distancu, higijenu ruku i nošenje maski u autobusu i tamo gdje se ne može ostvariti socijalna distanca.

Trenutna situacija traži od svih nas suradnju i poštivanje propisanih mjera Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo kako bismo smanjili mogućnost širenja virusa unutar školskog sustava. Stoga moramo svi biti odgovorni, poštovati preporuke te tako zaštititi naše najmilije. Vjerujem da ćemo se svi brzo prilagoditi novim okolnostima, a dodatne informacije o održavanju nastave, rasporedu razrednih odjela i mjerama zaštite detaljno će upoznati roditelje i učenike njihovi razrednici koji će u prvom tjednu nastave organizirati roditeljske sastanke.

 

Svim učenicima, roditeljima i djelatnicima želim mnogo zdravlja i uspjeha u novoj školskoj godini!

 

Ravnateljica:
Anđelka Salopek, mag.prim.educ.
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić Ogulin / Ulica Josipa bana Jelačića 1, HR-47300 Ogulin / os-ibmazuranic-ogulin.skole.hr / ured@os-ibmazuranic-ogulin.skole.hr
preskoči na navigaciju