preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić Ogulin

 > Naslovnica
Vijesti

OBAVIJEST O PLAĆANJU HRANE I PRODUŽENOG BORAVKA OŠ IVANE BRLIĆ - MAŽURANIĆ OGULIN

Autor: Danko Bertović, 26. 3. 2020.

Dana 25. ožujka 2020. godine u 22:41:30 sati stigao je upit iz redakcije OGportala na e - mail adresu Anđelke Salopek, ravnateljice OŠ Ivane Brlić - Mažuranić Ogulin za pojašnjenje vezano uz problematiku produženog boravka u našoj školi što je tema njihovog članka.
Dostavljamo pojašnjenje i odgovor ravnateljice Anđelke Salopek u cijelosti:

Poštovani,

temeljem Odluke Grada Ogulina o organizaciji i načinu financiranja programa produženog boravka učenika u osnovnim školama na


području Grada Ogulina u nastavnoj godini 2019./2020. (KLASA: 022-01/19-01/29; URBROJ: 2133/02-01/1-19-1) Grad Ogulin sufinancira 70%
plaće učitelja koji provode program produženog boravka u odgojno - obrazovnoj skupini za vrijeme trajanja nastavne godine. Preostalih 30% sredstava za plaće, prehranu učenika, režijske troškove nabave nastavnih sredstava i pomoćnih materijala za rad u produženom boravku osiguravaju roditelji, osnovne škole i Karlovačka županija.
Napominjemo kako učitelj u produženom boravku temeljem članka 104. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi temeljem tjedne norme u neposrednom odgojno - obrazovnom radu,ostvaruje pravo na puno radno vrijeme kao i učitelj koji radi u razrednoj nastavi. Kako je uspostavljena nastava na daljinu, svi učitelji u OŠ Ivane Brlić - Mažuranić Ogulin uspostavili su svoje "virtualne učionice" prema uputi Ministarstva znanosti i obrazovanja od 13.ožujka 2020. godine, a temeljem svojih Rješenja o tjednim zaduženjima za šk. god. 2019./2020.
Kako OŠ Ivane Brlić - Mažuranić Ogulin na početku mjeseca izdaje račune roditeljima za prehranu, produženi boravak i Osnovnu glazbenu školu za tekući mjesec prema broju radnih dana, roditelji plaćaju iznos računa prema dobivenoj uplatnici. U koliko je dijete bolesno te je izostalo s nastave više dana toga mjeseca, sljedeći mjesec, prema evidenciji razrednika koju razrednik dostavlja računovodstvu škole, umanjuje se račun za naredni mjesec.
Svi naši roditelji, koji su platili hranu i produženi boravak u punom iznosu za ožujak 2020. godine dobit će povrat novca te će o tome biti pravovremeno obaviješteni od strane Uprave OŠ Ivane Brlić - Mažuranić Ogulin. Slično je i kad imate očitovanje struje ili vode u kućanstvu pa ste nešto pretplatili ili još morate platiti razliku ako ste potrošili više određenog energenta.
Što se tiče produženog boravka, u usmenom telefonskom razgovoru s Daliborom Domitrovićem, gradonačelnikom Grada Ogulina dogovoreno je da će Grad Ogulin s produženim boravkom postupiti kao i s ostalim poduzećima kojima je Grad Ogulin osnivač, ali tek kada Vlada, Ministarstva i Županije donesu zajedničku Odluku.Svi roditelji imaju potpisan Ugovor o korištenu produženog boravka u našoj školi.
Trenutno se svi nalazimo u jednoj kriznoj situaciji koja nije svakidašnja za normalan rad te se svi moramo disciplinirano ponašati prema uputama Civilnog Stožera RH.
Do sada se u OŠ Ivane Brlić - Mažuranić Ogulin nije javio niti jedan roditelj s upitom koji vi navodite te vas molimo da uputite roditelje (koji se jave u vašu redakciju Ogportal) čija su djeca korisnici produženog boravka u OŠ Ivane Brlić - Mažuranić Ogulin, u Upravu OŠ Ivane Brlić - Mažuranić Ogulin na broj 531 778.
Roditelji su naši partneri u odgoju i obrazovanju naše djece te im se i ovom prilikom zahvaljujem na svesrdnoj pomoći i zajedničkoj suradnji u nastavi na daljinu.

Srdačan pozdrav,
Anđelka Salopek, ravnateljica OŠ Ivane Brlić - Mažuranić Ogulin
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić Ogulin / Ulica Josipa bana Jelačića 1, HR-47300 Ogulin / os-ibmazuranic-ogulin.skole.hr / ured@os-ibmazuranic-ogulin.skole.hr
preskoči na navigaciju