preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić Ogulin

 > Naslovnica
Vijesti

MEĐUNARODNI DAN DARIVANJA KNJIGA »

Autor: Danko Bertović, 22. 2. 2018.

Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež pokrenula je nacionalnu kampanju za poticanje čitanja na glas djeci od rođenja pod nazivom „Čitaj mi!“ s ciljem da čitanje na glas postane stalnom aktivnošću u obiteljima s malom djecom i sa željom da usluge za bebe i djecu rane dobi i njihove roditelje postanu dijelom stalnih knjižničnih programa u narodnim knjižnicama.

Željeli bismo obilježiti Međunarodni dan darivanja knjiga koji se inače obilježava 14. veljače kada smo u školi imali svečanost Valentinova. Ovaj međunarodni dan je volonterski projekt kojim se želi probuditi ljubav prema čitanju i darivanju kod djece te ih potaknuti da više čitaju.

Darujući svoju knjigu ili slikovnicu školskoj knjižnici, pod geslom „Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj“, uči se koliko je lijepo i važno pomagati. Zato Vas pozivam, djeco, da i Vi darujete knjigu, a prilikom darivanja naša će Vam knjižničarka čitati kako bi naglasila koliko je u razvoju djeteta čitanje značajno jer obogaćuje dječju maštu i rječnik, razvija osjećaje, pomaže mu da zavoli knjige i ono najvažnije – zabavno je !

 Stoga, pozivam Vas još jednom da u dogovoru sa svojim učiteljima razredne nastave i učiteljima Hrvatskog jezika darujete našu knjižnicu jednim lektirnim naslovom .

 

RAVNATELJICA ŠKOLE

Anđelka Salopek, mag. prim. educ.
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić Ogulin / Ulica Josipa bana Jelačića 1, HR-47300 Ogulin / os-ibmazuranic-ogulin.skole.hr / ured@os-ibmazuranic-ogulin.skole.hr
preskoči na navigaciju